در شستشوی لباس بافت باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

شستشوی لباس بافت

شستشوی لباس بافت و پشمی کار ساده‌ای نیست و نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد؛ به همین علت اکثر مردم دوست ندارند لباس‌های خود را در پاییز و زمستان بشویند تا لباس‌ها گوله گوله نشود و یا بافت لباس‌ها به هم نریزد.

لباس‌های پشمی و بافت جزء حساس‌ترین لباس‌ها هستند؛ با اینکه در گرم نگه داشتن بسیار کاربردی هستند اما نگهداری و شستن آن‌ها کار بسیار سخت و حساسی است.

شستشوی لباس بافت باید حتما با دقت انجام شود. چرا که امکان رشد باکتری و میکروب‌ها در این نوع لباس وجود دارد، بنابراین شستن این نوع مدل لباس‌ها را حتما در برنامه خود قرار دهید. در ادامه مجله آنلاین باران به شما کمک خواهد کرد تا روش درست شستشوی لباس بافت و پشمی خود را بدون آسیب دیدن یاد بگیرید و نگران خراب شدن لباس‌های محبوب‌تان نباشید.

در شستشوی لباس بافت باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

۱) آب سرد دوست لباس بافتنی و پشمی شماست!

یکی از اصلی‌ترین عوامل خراب شدن لباس‌های بافتنی یا پشمی تماس آن‌ها با آب داغ است. چرا که آب داغ به بافت لباس‌ها آسیب می‌رساند. بنابراین در صورت شستشوی لباس بافت با آب سرد دیگر نیاز نیست که نگران خراب و دفرمه شدن آن باشید.

شستشوی لباس بافت

۲) استفاده از مواد شوینده با مقدار کم

برای شستشوی لباس بافت یا پشمی استفاده از یک قاشق چای خوری مواد شوینده کافی است. البته در نظر داشته باشید قبل از آن لباس‌هایتان حداقل ۱۵ دقیقه داخل آب سرد باشند تا خوب خیس شوند.

حل کردن مواد شوینده داخل آب سرد و اضافه کردن آن به لباس‌ها از اصلی‌ترین توصیه‌های آنلاین باران به شماست. زیرا در این صورت از تماس مستقیم مواد شوینده و بافت لباس جلوگیری می‌شود.

۳) لباس‌های بافت را چنگ نزنید!

پس از اینکه مواد شوینده حل شده در آب را به لباس‌ها اضافه کردید، با یک دستکش پلاستیکی در دستتان به آرامی شروع به شستن لباس‌ها کنید تا از نخ کش شدن و کشیده شدن بافت آن جلوگیری کنید. پس از شستشوی کامل لباس نیز آن را با ملایمت فشار دهید تا آب کثیف از آن خارج شود. در این صورت بافت لباس شما مثل روز اول باقی می‌ماند.

۴) آویزان کردن لباس بافتی و پشمی ممنوع!

هنگامی که لباس پشمی یا بافتنی کاملاً خیس است هرگز آن را آویزان نکنید، با این کار هم لباس دیر‌تر خشک می‌شود و هم به بافت و الیاف آن آسیب می‌رسد و لباس بلندتر می‌شود و حالت دفرمه به خود می‌گیرد.

بهترین روش برای خشک کردن لباس بافتنی و پشمی، خشک کردن لباس با استفاده از حوله است. برای این کار باید کار‌های زیر را انجام دهید:

  • یک حوله بزرگ و تمیز را روی زمین پهن کنید.
  • لباس خود را روی حوله پهن کنید.
  • حوله و لباس را با هم به آرامی رول کنید.
  • حوله را فشار دهید تا آب اضافه لباس خارج شود.
  • لباس را از روی حوله برداشته و در هوای آزاد قرار دهید.

شستشوی لباس بافت

 

۵) برای شستشوی لباس بافت از ماشین لباسشویی استفاده نکنید!

با اینکه شستن لباس‌های بافتنی و پشمی با لباسشویی منعی ندارد. اما بهتر است لباس‌های بافتنی خود را با دست بشویید. این کار باعث طولانی شدن عمر ماندگاری لباس‌هایتان خواهد شد.

نکاتی برای شستشوی لباس بافت با ماشین لباسشویی

اگر لباسشویی شما تنظیمات خاصی برای لباس‌های پشمی و بافتنی دارد حتما از آن استفاده کنید. این گزینه معمولا با نام Hand Wash نیز شناخته می‌شود. اما این گزینه در هر ماشین لباسشویی ممکن است متفاوت باشد.

اگر لباسشویی شما دارای این تنظیمات نیست می‌توانید دور موتور یا همان درجه سرعت ماشین لباسشویی را در پایین‌ترین حالت ممکن قرار دهید.

پس از تمام شدن شستشو نیز ترجیحا از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده نکنید. بلکه لباس را از ماشین لباسشویی خارج کرده و با دست به آرامی فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود.

 

راز نگهداری از لباس‌های زمستانی برای طولانی مدت

اگر لباس بافتنی شما گشاد شده است، کار‌های زیر را انجام دهید:

  • اگر بعد از شستشوی لباس بافتنی، لباس شما گشاد شده است به این نکات توجه کنید:
    یک تشت را با آب ولرم پر کنید و لباس بافتنی خود را در آن قرار دهید تا کاملا خیس شود و در همه قسمت‌های آن آب جذب شود.
    سپس لباس را از آب خراج کرده و آن را فشار دهید تا آب اضافه آن خارج شود؛ لباس خیس بماند اما آب از آن نچکد.
  • هرگز لباس را چنگ نزنید و نچلانید یا بیش از حد فشار ندهید چون این کار به الیاف لباس آسیب جدی وارد می‌کند.
  • به لباس شکل دهید:
    برای این کار یک حوله تمیز را پهن کنید و لباس را روی آن قرار دهید و با دستان خود به لباس شکل دهید و آن را کوچک کنید، سپس اجازه دهید تا لباس خشک شود.
    اگر با یک بار انجام دادن این کار نتیجه نگرفتید می‌توانید مجددا این کار را تکرار کنید.
  • برای کوچک شدن بیشتر لباس آن را بیشتر خیس کنید و برای اینکه لباس کمتر کوچک شود تنها آب را روی آن اسپری کنید تا زیاد خیس نشود.
  • اگر همه قسمت‌های لباس شما دچار مشکل نیست و فقط بخشی از آن گشاد شده، مانند فقط یقه یا فقط سرآستین به این روش عمل کنید:
    کتری را با آب پر کرده و اجازه دهید جوش بیاید.
    سپس مقداری از آب را داخل ظرفی با اندازه مناسب بریزید، اندازه ظرف طوری باشد تا تمام قسمت آسیب دیده در آن جا شود.
    قسمتی را که می‌خواهید کوچک شود خیس کنید.
    لباس را بردارید و قسمت‌هایی که دچار کشیدگی شده‌اند را داخل آب جوش قرار دهید.
    به آن قسمت‌ها شکل دهید و مانند روش قبل عمل کرده و یک حوله پهن کنید، آب اضافی را بگیرید و اجازه دهید خشک شود.

لباس بافت 1

ترفندهای نگهداری از لباس‌های بافتنی و پشمی

  • لباس‌های بافتنی و پشمی خود را آویزان نکنید بلکه آن‌ها را بپیچید و تا کنید تا مرتب و تمیز بمانند.
  • از خشک کردن این لباس‌ها با اتو یا خشک کن‌ها به شدت خودداری کنید. می‌توانید برای خشک کردن آن‌ها با توجه به آنچه گفته شد آن را داخل حوله‌ای بپیچید و آب آن را بگیرید.
  • برای خوشبو نگه داشتن لباس‌ها می‌توانید از بسته‌های اسطوخدوس یا سنبل استفاده کنید.
  • اگر لباس‌تان چروک شد می‌توانید اتوی خود را روی درجه بخار قرار داده و به کمک بخار از راه دور چروک را باز کنید.
  • لباس‌های بافتنی و پشمی بهتر است در محیط خنک نگهداری شوند.

برای داشتن لباس‌هایی تازه و زیبا بهتر است نحوه نگهداری و شستشوی هرکدام را بلد باشید، در صورت شستشوی درست می‌توانید تا سال‌ها از لباس‌تان استفاده کنید.

لباس‌های پشمی و بافتنی می‌توانند بهترین همراهان شما در فصل سرما باشند که تا سال‌ها می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، به شرطی که شما نیز برای سالم ماندن آن‌ها تلاش کنید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب از مجله آنلاین باران نکاتی را در خصوص شستشوی لباس بافت در اختیار شما قرار دادیم. امیدوارم توجه به این نکات بتواند عمر لباس‌های بافت شما را بیش‌تر کند. البته شما عزیزان برای خرید لباس‌های بافت با کیفیت می‌توانید سری به محصولات موجود در آنلاین باران بزنید. در این مجموعه لباس‌های زمستانی باکیفیت و بافت ترک با قیمت مناسب در اختیار شما عزیزان قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

enemad-logo